Anders Mathiesen blir ny partner i Finance Resources!

Roger H. Pettersen

Siviløkonom, Statsautorisert Revisor

Vi møter Anders på kontoret til oppdragsgiveren. Klokken er 6 på morgenen, og Anders har allerede tom kaffekopp.

Når kommer du på jobb om morgenen?

- Jeg prøver å være på kontoret klokken 6 hver morgen. Det er utrolig hvor mye en får gjort mellom klokken 6 og 8. Jeg har hund, og har en ordning med kona om at hun går morgentur og jeg ettermiddagstur. Da må jeg være hjemme til rundt kl. 15. For å få 9 timer på kontoret må en da tidlig opp. Så tar jeg heller opp pcen ved behov når tur og middag er overstått. Og ja, det har vært et behov det siste året.

Anders har stillingen som finansdirektør i selskapet han nå er på oppdrag hos. Sammen med styreleder og administrerende direktør har han brukt mesteparten av tiden det siste året til å hente kapital til finansiering av en ny fabrikk.

Hvordan har denne prosessen vært?

- Det har vært en utrolig spennende reise med alt fra planlegging og modning av prosjektet til det å hente inn i overkant av 1 milliard i ny kapital. Det ble et stort antall investorpresentasjoner gjennom «road-show», eller vent, «Teams-show» er vel et mer presist uttrykk. Nå gjelder det å få bygget fabrikken samt planlegge produksjonsstart i henhold til forretningsplanen. Etter finansieringen var på plass med tilhørende investeringsbeslutning, var vi relativt raske med å sette alle vesentlige kontrakter. Spesielt de som omfatter utstyr som er på kritisk linje. I tillegg har jeg brukt mye tid på å få på plass struktur og format for månedlig oppfølging av prosjektet. Dette gjelder like mye forberedelser til produksjonsstart med offentlige tillatelser, rekruttering og opplæring, ISO-sertifiseringog prosedyrer mfl., som selve byggeprosjektet.

Hva vil du si er din fremste ekspertise?

- Jeg er jo statsautorisert revisor i bunn med skole på Oslokontoret til EY. Det har gitt meg en veldig god verktøykasse for bruk på regnskap og skatt. Jeg har brukt mye tid i livet på å sette opp regnskaper (NGAAP og IFRS) og Skattemeldinger. I tillegg har virksomhets- og økonomistyring vært en daglig geskjeft i min karriere etter EY. De siste seks årene har jeg jobbet mye med forretningsutvikling. Det er lite som slår spenningen med å gjøre om en idè til butikk. Eksempelvis det å følge selskaper fra laboratoriet, via pilot og demonstrasjonsanlegg, til et industrielt anlegg.

Om du fritt kunne velge, hvilke typer oppdrag ser du for deg fremover?

- Jeg synes nåværende oppdrag er veldig spennende. Generelt synes jeg en kombinasjon av ting jeg kan godt og ting jeg ikke kan så godt gir en god balanse i hverdagen. Det viktigste er arbeidsoppgavene. Stillingstittel er jo (forhåpentligvis) veiledende for hvilke arbeidsoppgaver som omfattes, men det er overraskende hvordan disse benyttes omhverandre, avhengig av selskap. Jeg ser på meg selv som en alt-mulig-mann som trives med et bredt spekter av arbeidsoppgaver.

Hvilke forventninger har du til det å være en del av Finance Resources?

- Jeg har kjent til Finance Resources en god stund og vet det sitter mengder av god kompetanse i systemet. Denne kompetansen i kombinasjon med eget ønske om å jobbe på konsulentbasis var det som opprinnelig dro meg i denne retningen. Vi holder blant annet partnermøte annenhveruke i tillegg til fysiske samlinger med faglig innhold annehver måned. Dette bidrar til å holde meg faglig oppdatert, dele og motta erfaringer, itillegg til å skape en sosial arena. Dette gleder jeg meg til!

Kontaktskjema

Nygjerrig på hva vi kan gjøre for deg?
Kontakt oss i dag - Vi svarer deg fortløpende.

Takk! Din melding er sendt.

Vi vil svare deg fortløpende

Noe gikk galt. Prøv igjen senere.